Eindredactie is een vak apart. Een goed geletterde mens met een scherpe blik ontdekt missers waar jij overheen leest.

Schrijf je graag zelf maar ben je niet zeker van de spelling, grammatica of stijl? Ik kijk je teksten na en verbeter of herschrijf ze. Zo word je copy of content foutloos, glashelder en uniform. Met een logische opbouw. Vrij van kwakkels en jargon.

Waarom een eindredacteur inschakelen?

  • Niemand is feilloos. Zelfs als je je moedertaal prima beheerst, maak je af en toe fouten.
  • Een vers paar ogen ziet dingen die aan jouw blik ontsnappen: je leest wat je verwacht dat er moet staan.
  • Een buitenstaander leest je tekst zoals je doelgroep. Wat voor jou vanzelfsprekend is, is dat zelden voor je lezer.

Je hebt eindredactie nodig om te vermijden dat lezers afhaken. Op taalfouten, slordigheden, inconsistenties. En alle andere ‘ruis’ die afbreuk doet aan de inhoud van je tekst en je imago.

Taalblunders en zinnen die met haken en ogen aaneenhangen, komen in ’t beste geval knullig over. In ’t slechtste geval? Je reputatie om zeep.

Wat is het verschil tussen eindredactie en tekstcorrectie?

Tekstcorrectie is als botox: een niet-ingrijpende verfraaiing van je tekst. Ik zet de puntjes op de i. Verbeter typfouten, spelling en grammatica. De woordkeuze, schrijfstijl en structuur laat ik ongemoeid. Je winst: een foutloze tekst.

Eindredactie is als een facelift. Ik zorg ervoor dat je tekst de juiste toon heeft, vlot leest en uniform is. Kortom, slappe schrijfsels worden strak. Nogal wiedes dat redigeren meer tijd in beslag neemt dan louter tekstcorrectie.

Je tekst laten corrigeren of redigeren? Stuur hem vrijblijvend door. Je hoort snel mijn oordeel. Is de brontekst écht belabberd? Dan raad ik je aan om hem te laten herschrijven. Een herschrijfklus kost meer tijd en duiten, maar is elke cent waard.

Deze 10 stappen waarborgen een loepzuivere tekst.

Op zoek naar de juiste woorden om je verhaal te vertellen? Ik vind ze voor jou.