Eindredactie is een vak apart. Een eindredacteur met een scherpe blik ontdekt missers waar jij overheen leest.

Schrijf je graag zelf maar ben je niet zeker van de spelling, grammatica of stijl? Ik kijk je teksten na en verbeter of herschrijf ze. Zo worden ze foutloos, glashelder en uniform. Met een logische opbouw. Vrij van kwakkels en jargon. Klaar voor publicatie.

Waarom eindredactie?

  • Niemand is feilloos. Zelfs als je je moedertaal goed onder de knie hebt, maak je af en toe fouten.
  • Een vers paar ogen ziet dingen die aan jouw blik ontsnappen: je leest wat je verwacht dat er moet staan.
  • Een buitenstaander leest je tekst zoals je doelgroep. Wat voor jou vanzelfsprekend is, is dat zelden voor je lezer.

Eindredactie zorgt ervoor dat je lezers niet afhaken op taalfouten, slordigheden, gebrek aan samenhang. En alle andere ruis die afbreuk doet aan de inhoud van je tekst en aan je imago.

Taalblunders en zinnen die met haken en ogen aaneenhangen, komen in ’t beste geval knullig over. In ’t slechtste geval? Je reputatie om zeep.

 

Eindredactie versus tekstcorrectie

  • Tekstcorrectie is als botox: een niet-ingrijpende verfraaiing van je tekst. Ik zet de puntjes op de i. Verbeter typfouten, spelling en grammatica. De woordkeuze, schrijfstijl en structuur laat ik ongemoeid. Je winst: een foutloze tekst.
  • Eindredactie heeft wat weg van een facelift. Ik zorg ervoor dat je tekst de juiste toon heeft, vlot leest en uniform is. Waar nodig stem ik hem beter af op je doelgroep. Zo worden slappe schrijfsels strak. En komt je boodschap professioneel over.

Je tekst laten corrigeren of redigeren? Stuur hem vrijblijvend door. Je hoort snel mijn oordeel. Is de brontekst écht belabberd? Dan laat je hem beter herschrijven. Een herschrijfklus kost meer tijd en duiten, maar is elke cent waard.

Deze 10 stappen waarborgen een loepzuivere tekst.

Op zoek naar de juiste woorden om je verhaal te vertellen? Ik vind ze voor jou.