Gortdroge jaarverslagen. Slaapverwekkende rapporten. Brieven en mails vol spelfouten. En dat alles na úrenlang, dágenlang zwoegen. Je reputatie krijgt een deuk. Je teksten doen niet wat ze moeten doen. Zonde van jouw tijd en die van je lezers.

Twee opties. Je besteedt je bedrijfscommunicatie uit aan iemand die er wél weg mee weet. Of je volgt mijn praktische een-op-eentraining.

 

Zakelijk schrijven - cursus op jouw maat

Onder de paraplu van zakelijk schrijven zitten 101 dingen:

  • Interne communicatie – verslagen, rapporten, nieuwsbrieven, functiebeschrijvingen, personeelsmagazines …
  • Externe communicatie – mails/brieven naar klanten en anderen, offerteteksten, persberichten, brochures, vacatures …

Te veel om in één standaardcursus te gieten. En je hoeft het toch niet allemaal te kunnen.

Daarom krijg je van mij een training op maat. Logisch, een zelfstandige die alleen professionele mails en brieven schrijft, heeft ander advies nodig dan een verkoper die offertes opstelt, een hr-medewerker die het personeelsblad ineen bokst, een IT’er die handleidingen maakt voor collega’s die het verschil niet kennen tussen bits en bytes …

Ook je ervaring bepaalt hoe de training eruitziet. De ene heeft al wat meer schrijfvlees gekweekt dan de andere.

Eerst polsen met wie je in de les duikt? Vraag maar raak.

Waar voor je geld

Ik weet precies wat jij wil. In recordtijd zoveel mogelijk bijleren dat je direct kunt toepassen, zonder een lening af te sluiten bij Mevrouw Leemans. Heb ik voor jou in petto:

  • 1-op-1-training, bij mij of bij jou
  • 1 dag (8 uur) barstensvol praktische adviezen
  • voorbereiding: 1 uur babbelen over wat je onder de knie wil krijgen
  • follow-up: 1 uur om je vorderingen te checken en vragen te beantwoorden

Wat je leert: helder en krachtig schrijven met minder moeite, meer plezier en betere resultaten. En dat alles voor maar 800 euro (exclusief btw, inclusief gezonde vulling voor je maag als ’t bij mij te doen is).

Verkocht? Kom maar op.

Zakelijk schrijven met een 10 voor taal

Schrijf je al vlotjes, maar sluipen er taalblunders in je teksten? Heeft iemand de lessen spelling en grammatica uit je geheugen gewist? Dan spijkeren we samen jouw kennis van de Nederlandse taal bij.

AI en de spellingchecker doen hun werk wel? Niet op rekenen, want ze zien allebei taalfouten over het hoofd. Trouwens, blijven leren houdt je grijze cellen in vorm 😉

Je winst: je bent de spellingchecker te slim af, maakt een betere indruk met je teksten, en wint met Scrabble (tenzij ik je tegenstander ben).

Zin in? Vlieg er direct in. 

Pfff … toch niks voor jou? Laat je teksten door mij redigeren. Leer jij niks mee bij, maar je bent er wel zeker van dat ze puntgaaf zijn.

 

     

    Op zoek naar de juiste woorden om je verhaal te vertellen? Ik vind ze voor jou.