Ontdek een staaltje van mijn stiel.

Steengoede samenwerking

Voor DCA is bouwen zoveel meer dan stenen stapelen. De zes complementaire divisies van het bedrijf dragen hetzelfde DNA in zich en leveren diensten van een onberispelijk niveau. Van woonprojecten en aannemingswerken tot infra en bouwkunde – DCA brengt het allemaal tot een goed einde. Met veel respect voor mens, milieu en maatschappij. Omdat copywriting ook veel meer is dan woorden stapelen, vertrouwt DCA op mijn pen en inlevingsvermogen voor zijn externe communicatie.

Foto: DCA

Creatieve copy voor creatieve koppen

Achttien, een creatief collectief uit Gent, tovert knappe concepten uit zijn hoed om merken en bedrijven sterk in de markt te zetten. De marketingstrategieën zijn een schot in de roos, de bijbehorende communicatiecampagnes zijn spraakmakend. Naast de vaste toppers in eigen huis, schakelt de ploeg weleens externe versterking in. Ik schenk met plezier een straf kopje copy om strategie in de praktijk te zetten.

Een hart voor kwetsbare jongeren

YAR Vlaanderen biedt jongeren tussen 15 en 21 jaar, met een combinatie van problemen op verschillende levensdomeinen, de kans om hun leven weer op de sporen te krijgen. Via de programma’s YAR Coaching en YAR Wonen ervaren jongeren dat zij hun situatie weer onder controle kunnen krijgen. De bijzondere methodiek, geschraagd door een professionele organisatie en vrijwillige medewerkers, boekt uitstekende resultaten. Onder de communicatiecampagnes van deze onmisbare organisatie zet ik maar wat graag mijn schouders.

Zichtbaar en meetbaar online succes

Invisible Puppy, dat is een team van digital natives en doorgewinterde marketeers die de strategische doelstellingen van klanten vertalen naar digitaal succes. Concreet: meer leads, meer conversie en meer klanten. De Puppy’s kennen de do’s -and-don’t s van het net op hun duimpje. SEO, online adverteren, inboundmarketing, e-commerce …? Invisible Puppy speelt het klaar. Hun missie: ‘Creating customer love‘. Voor copy en content kloppen de Puppy’s regelmatig bij Prêt-à-écrire aan.

Uit het juiste hout gesneden

Eiken Project realiseert ravissante interieurelementen met massief eikenhout in de hoofdrol. Van maatkeukens in landelijke, klassieke en tijdloze stijl tot badkamers en dressings, bibliotheken en trappen. Ook voor binnendeuren en meubels op maat klop je bij Eiken Project aan. Voor het schrijfwerk over haar realisaties rekent zaakvoerster en bezielster Rita Racz op Prêt-à-écrire. Een voorrecht om over duurzaam moois te mogen schrijven!

Foto: Foto: Claude Smekens

Praatjes bij sprekende plaatjes

Een beeld zegt niet per definitie meer dan duizend woorden. Maar sommige beelden zijn zo sprekend dat ze aan je netvlies blijven kleven. Die van fotograaf Frank Abbeloos bijvoorbeeld, een allroundtalent met camera én drone. Fier als een gieter dat mijn teksten zijn visuele parels mogen begeleiden.

In beeld en woord

Viewz maakt audiovisuele producties met hypermoderne camera- en montagetechnieken en een creatieve insteek. Van bedrijfsfilms en trainingvideo’s tot aftermovies van events en veel meer. Ze hebben een portfolio om u tegen te zeggen, met klanten in de meest uiteenlopende sectoren. Komt er copy kijken bij de producties? Dan kloppen ze weleens bij mij aan om de beelden kracht bij te zetten met voice-overteksten.

Foto: Viewz

Waterdichte communicatie

Yellow Submarine bevaart onbevreesd de woeste wateren van de reclamewereld, met specialisaties in media, grafisch ontwerp en communicatie. De knappe koppen van het Antwerpse reclamebureau duiken spitse vondsten op voor gevestigde waarden en blitse nieuwkomers. Ze schakelen mij regelmatig in als ‘duikbuddy’ om de copy van hun klanten op de juiste golflengte te krijgen. By the way: Je bent bij Yellow Submarine welkom om te overnachten. Niet in een duikboot, wél in een puike B&B met creatieve vibes.

Foto: Yellow Submarine

Codewoord stijl

Gemex Publishing is de uitgever van Landelijk Wonen, Tijdloos Wonen en andere toonaangevende magazines die de mooiste huizen in woord en beeld brengen. De rode draad doorheen de tijdschriften is stijl. Ik draag als redactrice mijn steentje bij met stijlvolle reportages.

XTRRDNR texts

Erik van Gelder ontwerpt luxueuze tuinen die het toonbeeld zijn van meesterschap en kunstzinnigheid. Het rijkelijk geïllustreerde XTRRDNR GARDENS licht zijn visie, achtergrond en werkwijze toe. Prêt-à-écrire wekte de teksten tot leven.

Foto: Peter Baas

Geknipt voor kunst

De beeldende kunst van Odile Kinart is een oefening in onbevangenheid. Haar werk is een hommage aan de poëtische schoonheid van het alledaagse. Odile vertrouwt op mijn lyrische pen om haar artistieke kosmos in woorden te vatten.

Foto: Claude Smekens

Glashelder

Glaskunstenaar Dirk Neefs zet glas en smeedijzer naar zijn hand. Met robuust schrijnwerk, magnifieke glas-in-loodcreaties, feeërieke verlichtingselementen en delicate glasobjecten. Voor zijn communicatie vertrouwt Dirk op mijn glasheldere taal.

Foto: Marc Wouters

Vurig verpakt

Belle Perez rijmt feilloos Spaans temperament met kwetsbaarheid. De talentvolle zangeres is gekend voor haar vurige performances en ingetogen theatertournees. Voor haar perscommunicatie rekent ze op mijn pittige pen.

Foto: Gwenny Engelen

Met toeters en bellen

Event Masters bouwt feestjes als geen ander. De doorgewinterde eventspecialisten smeden snode plannen om van uw teambuilding, bedrijfsfeest of incentive een onvergetelijke ervaring te maken. Ze wisten Prêt-à-écrire te strikken voor hun zakelijke teksten.

Smakelijk leesvoer

Vrienden van de Smaak is een rondreizende culinaire belevenis. De diners brengen mensen dichter bij het land en de authentieke smaken die het voortbrengt. Organisator Didier Bastiaens is een man met smaak – ook wat zijn copywriter betreft.

Foto: Vrienden van de Smaak

Taal als tweede natuur

Peter Ons is een man met groene vingers en een groene missie. Zijn specialiteit: ontwerp en aanleg van prairietuinen met een bonte belevingswaarde. De dirigent van georkestreerde natuurpracht vertrouwt voor zijn teksten op mijn kleurrijke taalgebruik.

Met een gouden randje

Joost en Tatienne runnen het prachtige ecodomein Valle de Oro in hartje Andalusië. Ze laten u kennismaken met het Zuid-Spaanse ‘buena vida’, en trakteren u op een verblijf dat nog lang blijft nazinderen. Hun websiteteksten zijn even zonnig als de gouden gloed die over het domein hangt.

Vakjargon verbannen

Met Optedo besparen bedrijven tijd, geld en kopzorgen. De gebruiksvriendelijke software verbetert bedrijfsprocessen zodat je veel meer doet met minder moeite. Optedo is het toppunt van technisch vernuft. Toch schenkt de firma klare taal – een must om klanten over de streep te trekken.

Teksten in galop

Equilog Services is gespecialiseerd in het wereldwijde transport van paarden. Ze doen dat snel, veilig, in lijn met de complexe wetgeving én met een groot hart voor de viervoeters. Bij Equilog Services krijgt elk paard een vipbehandeling. Ik ontfermde mij met evenveel toewijding over hun websiteteksten.

Sterke schrijfsels

De industriële vloerplaten van Eurodal doorstaan moeiteloos extreem zware lasten en de tand des tijds. Bovendien voelen de robuuste platen zich evengoed thuis in een industriële omgeving als in residentiële projecten. Stoere jongens met tonnen mogelijkheden verdienen kloeke taal.