Ontdek een staaltje van mijn stiel.

Groetjes uit Nederland

In 2004 was Greetz de eerste online wenskaartenservice van Nederland. Vandaag bestellen meer dan 2 miljoen klanten ook bloemen, ballonnen, chocolade en andere geschenken via de website. Zo tovert Greetz dagelijks een megagrote smile op ontelbare gezichten – ook in Vlaanderen. Want sinds 2013 heeft Greetz een Belgische website. Prêt-à-écrire steekt de aanstekelijke teksten van Greetz in een Vlaams jasje. Met een grote glimlach natuurlijk!

Foto: Greetz

In beeld en woord

Viewz maakt audiovisuele producties met hypermoderne camera- en montagetechnieken en een creatieve insteek. Van bedrijfsfilms en trainingvideo’s tot aftermovies van events en veel meer. Ze hebben een portfolio om u tegen te zeggen, met klanten in de meest uiteenlopende sectoren. Komt er copy kijken bij de producties? Dan kloppen ze weleens bij mij aan om de beelden kracht bij te zetten met voice-overteksten.

Foto: Viewz

Waterdichte communicatie

Yellow Submarine bevaart onbevreesd de woeste wateren van de reclamewereld, met specialisaties in media, grafisch ontwerp en communicatie. De knappe koppen van het Antwerpse reclamebureau duiken spitse vondsten op voor gevestigde waarden en blitse nieuwkomers. Ze schakelen mij regelmatig in als ‘duikbuddy’ om de copy van hun klanten op de juiste golflengte te krijgen. By the way: Je bent bij Yellow Submarine welkom om te overnachten. Niet in een duikboot, wél in een puike B&B met creatieve vibes.

Foto: Yellow Submarine

Codewoord stijl

Gemex Publishing is de uitgever van Landelijk Wonen, Tijdloos Wonen en andere toonaangevende magazines die de mooiste huizen in woord en beeld brengen. De rode draad doorheen de tijdschriften is stijl. Ik draag als redactrice mijn steentje bij met stijlvolle reportages.

Chic verpakt en geschreven

Chic Gardens brengt zijn lezers twee keer per jaar in vervoering. Met reportages over tuinen die tot de verbeelding spreken, tips voor het betere buitenleven en outdoor design om bij weg te dromen. Ik verken de mooiste exterieurs en schrijf er als redacteur tintelende teksten over.

XTRRDNR texts

Erik van Gelder ontwerpt luxueuze tuinen die het toonbeeld zijn van meesterschap en kunstzinnigheid. Het rijkelijk geïllustreerde XTRRDNR GARDENS licht zijn visie, achtergrond en werkwijze toe. Prêt-à-écrire wekte de teksten tot leven.

Foto: Peter Baas

Geknipt voor kunst

De beeldende kunst van Odile Kinart is een oefening in onbevangenheid. Haar werk is een hommage aan de poëtische schoonheid van het alledaagse. Odile vertrouwt op mijn lyrische pen om haar artistieke kosmos in woorden te vatten.

Foto: Claude Smekens

Glashelder

Glaskunstenaar Dirk Neefs zet glas en smeedijzer naar zijn hand. Met robuust schrijnwerk, magnifieke glas-in-loodcreaties, feeërieke verlichtingselementen en delicate glasobjecten. Voor zijn communicatie vertrouwt Dirk op mijn glasheldere taal.

Foto: Marc Wouters

Vurig verpakt

Belle Perez rijmt feilloos Spaans temperament met kwetsbaarheid. De talentvolle zangeres is gekend voor haar vurige performances en ingetogen theatertournees. Voor haar perscommunicatie rekent ze op mijn pittige pen.

Foto: Gwenny Engelen

Met toeters en bellen

Event Masters bouwt feestjes als geen ander. De doorgewinterde eventspecialisten smeden snode plannen om van uw teambuilding, bedrijfsfeest of incentive een onvergetelijke ervaring te maken. Ze wisten Prêt-à-écrire te strikken voor hun zakelijke teksten.

Smakelijk leesvoer

Vrienden van de Smaak is een rondreizende culinaire belevenis. De diners brengen mensen dichter bij het land en de authentieke smaken die het voortbrengt. Organisator Didier Bastiaens is een man met smaak – ook wat zijn copywriter betreft.

Foto: Vrienden van de Smaak

Taal als tweede natuur

Peter Ons is een man met groene vingers en een groene missie. Zijn specialiteit: ontwerp en aanleg van prairietuinen met een bonte belevingswaarde. De dirigent van georkestreerde natuurpracht vertrouwt voor zijn teksten op mijn kleurrijke taalgebruik.

Met een gouden randje

Joost en Tatienne runnen het prachtige ecodomein Valle de Oro in hartje Andalusië. Ze laten u kennismaken met het Zuid-Spaanse ‘buena vida’, en trakteren u op een verblijf dat nog lang blijft nazinderen. Hun websiteteksten zijn even zonnig als de gouden gloed die over het domein hangt.

Beauty’s van teksten

Instituut Alluris geeft je zelfvertrouwen een boost met gespecialiseerde schoonheidsbehandelingen. Terwijl Els Renier zich ontfermt over de verpakking van haar klanten, schrijft Prêt-à-écrire voor haar verleidelijke teksten.

Vakjargon verbannen

Met Optedo besparen bedrijven tijd, geld en kopzorgen. De gebruiksvriendelijke software verbetert bedrijfsprocessen zodat je veel meer doet met minder moeite. Optedo is het toppunt van technisch vernuft. Toch schenkt de firma klare taal – een must om klanten over de streep te trekken.

Sfeer scheppen

Riant & Stijlvol Wonen is een luxueus magazine rond … je raadt het al: riant en stijlvol wonen. Het tijdschrift verschijnt twee keer per jaar, in twee edities: eentje voor liefhebbers van landelijke en tijdloze interieurs, en eentje voor adepten van hedendaags wonen. Ik gluur mee binnen in de fraaiste huizen, en schrijf er inspirerende artikelen over.

Foto: Kris Dimitriadis

Teksten in galop

Equilog Services is gespecialiseerd in het wereldwijde transport van paarden. Ze doen dat snel, veilig, in lijn met de complexe wetgeving én met een groot hart voor de viervoeters. Bij Equilog Services krijgt elk paard een vipbehandeling. Ik ontfermde mij met evenveel toewijding over hun websiteteksten.

Sterke schrijfsels

De industriële vloerplaten van Eurodal doorstaan moeiteloos extreem zware lasten en de tand des tijds. Bovendien voelen de robuuste platen zich evengoed thuis in een industriële omgeving als in residentiële projecten. Stoere jongens met tonnen mogelijkheden verdienen kloeke taal.