Afscheidstekst schrijven bij overlijden

Als een dierbare overlijdt, reken je op een uitvaartplanner om je te begeleiden bij het hele afscheidsproces. Daarbij krijgt één aspect vaak te weinig aandacht: de afscheidstekst. Meestal kiest men in allerijl een standaardrede: voorgekauwd, onpersoonlijk en inspiratieloos.

Wil je liever een afscheidsrede die je dierbare eer aandoet? En die jou en de andere aanwezigen tijdens de ceremonie troost biedt? Laat je afscheidstekst door mij schrijven.

Contacteer mij
afscheidstekst schrijven

Waarom je afscheidstekst laten schrijven?

Niet iedereen heeft schrijftalent. En zelfs als je dat wél hebt, ben je wellicht te zeer overmand door emoties. Je vindt de juiste woorden niet. Of je komt tijd tekort.

Vertrouw op een professionele schrijver die deze belangrijke opdracht voor jou tot een goed einde brengt. Zo krijg je een mooie, ongekunstelde en memorabele afscheidsrede die een authentiek beeld schetst van jouw geliefde.

Wat vertel ik in een afscheidstekst?

De inhoud beslis je helemaal zelf. Want jij draagt de overledene in je hart. En jij weet hoe die graag herinnerd wil worden.

Ik luister naar jouw verhaal. Stel relevante vragen. Pols naar leven, karakter, anekdotes, hobby’s, vriendschappen, noem maar op.

Weet dat een afscheidsspeech geen ellenlang chronologisch verhaal is. We bespreken samen wat belangrijk is om te vertellen. En we bepalen een tekststijl die past bij de persoonlijkheid van je dierbare.

Afscheidsrede

Hoe pakken we het aan?

Er is weinig tijd tussen overlijden en ceremonie. Contacteer mij zo snel mogelijk. Ik kom bij jou langs om te luisteren naar verhalen en herinneringen, invalshoeken en levensfases … Er mogen zeker andere gezins- of familieleden bij zijn. Zo draagt iedereen zijn steentje bij tot de afscheidstekst.

Na de bespreking maak ik een tekstvoorstel. Je leest het grondig na en bezorgt mij je feedback. Ik schaaf bij tot de tekst helemaal goed zit.

Afscheidsspeech

Wat kost een afscheidstekst schrijven?

De standaardprijs is 450 euro en omvat:

  • het voorbereidende gesprek bij jou thuis;
  • een eerste voorstel voor de afscheidstekst;
  • een definitieve versie na eventuele feedback.

Mijn verplaatsing is inbegrepen voor afstanden binnen een straal van 10 kilometer rond Willebroek. Voor verdere verplaatsingen reken ik 0,40 euro per kilometer.